HALLO !

 

Wat een eer dat ik binnenkort jullie kindje mag fotograferen in de eerste dagen van zijn / haar leven.

Newborn fotografie is geweldig om te doen, al ziet het er soms makkelijker uit dan dat het is :).

Ik vind het geweldig om van zoveel kleine wondertjes te mogen genieten.

 

De eerste dagen vliegen voorbij (had je van te voren verwacht dat je zo druk zou zijn met een pasgeboren babytje?).

 

Des te leuker om al die kleine details vast te leggen zodat je hier altijd naar terug kan kijken.

Hieronder vind je meer informatie over mijn werkwijze, wat je kan verwachten en tips ter voorbereiding. Ik kan me voorstellen dat je het misschien een beetje spannend vind, werkt mijn kindje wel mee ect, geen zorgen het komt allemaal goed !

 

AFSPRAAK MAKEN

 

Omdat een newborn reportage normaal plaatsvindt tussen de vijf en twaalf dagen na de geboorte is het van belang om zo snel mogelijk na de geboorte contact op te nemen.

Je kunt contact opnemen via email maar mag ook een berichtje sturen naar 06 - 485 07 970.

Graag hoor ik of alles goed is gegaan, de naam, de lengte en het gewicht van jullie kindje en een foto is ook altijd fijn :).

Afhankelijk van hoe de bevalling is gegaan en hoe het met jullie kindje gaat, gaan we een datum inplannen.

STUDIO

 

In mijn newborn studio kunnen we foto's maken onder de meest perfecte omstandigheden, de studio is van alle gemakken voorzien. Jullie kunnen heerlijk relaxen in de super comfy stoelen terwijl ik foto's maak van jullie kindje.

Het adres is: Holterweg 132, 7003 DR Doetinchem.

Mijn studio is een aparte ruimte naast ons huis. Wanneer je de oprit oploopt, loop je voorbij ons huis (en voordeur) en dan loop je vanzelf tegen mijn studio aan (de dubbele deuren met melkglas).

 

Mijn studio is knus, gezellig, warm (!) en van alle gemakken voorzien.

Er is koffie (ook cafeïne vrij) en thee aanwezig, water en wat kleine snacks.

Voel je vrij om te pakken waar je zin in hebt !. Neem gerust zelf een snack of wat te drinken mee mocht dat je voorkeur hebben.

 

Er staan twee heerlijke stoelen om lekker in weg te zakken terwijl jullie genieten van jullie kindje.

 

Daarnaast heb ik alle spullen bij de hand die ik nodig heb om voor jullie een zo mooi mogelijke reportage te kunnen maken.

 

De BABY

 

Voed je kindje twee tot drie uur voor de reportage en voedt hem of haar opnieuw vlak voor dat jullie de auto in gaan mijn kant op of gelijk wanneer jullie net bij mij zijn. (ligt een beetje aan hoe het uitkomt en hoe lang de autorit is).

Voor het voeden is het handig om het luiertje wat losser om te doen zodat er later geen afdrukjes op de beentjes staan en om hem of haar kleding aan te doen welke makkelijk uit gaat, bijvoorbeeld een pakje uit 1 stuk wat niet over het hoofd hoeft. Zodat we jullie kindje makkelijk uit kunnen kleden als het al in slaap valt in de auto en niet weer wakker hoeven te maken.

 

Probeer om je kindje ongeveer een uurtje / drie kwartier voor de reportage even wakker te houden, doe de baby lekker in bad, knuffel, kietel, whatever works :). Hoe meer kans op super lieve, slapende newborn foto's!

 

De sessie duurt tussen de twee en drie uur, afhankelijk van jullie kindje. Wees eventueel bereid om tussendoor wat extra te voeden mocht dit nodig zijn. Door de warmte kan het zijn dat je kindje wat eerder toe is aan de volgende voeding.

 

Zorg ervoor dat je een speentje bij de hand hebt. Ook al heb je deze nog niet eerder gebruikt. We hebben dan de mogelijkheid om deze eventueel alleen tijdens de sessie te gebruiken, dit maakt soms een wereld van verschil.

Mijn ervaring is dat pasgeboren baby'tjes de Shootie newborn speen heel fijn vinden. Deze is zacht en laat geen afdrukken achter. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en zijn online verkrijgbaar.

OUDERS

 

 

Wat is er nu mooier dan de connectie tussen jullie en jullie kindje?

Dit leg ik heel graag vast, mits jullie dit willen natuurlijk. Zoals jullie misschien al gemerkt hebben vinden pasgeboren babytjes skin to skin contact heerlijk, dit zorgt voor de mooiste foto's.

 

PAPA: Als je niet zonder shirt op de foto wilt, geen probleem. Zorg dan voor een mooi aangesloten t-shirt in zwart en/of wit. (logo's op je shirt leiden erg af, dus liefst helemaal effen !).

 

MAMA: Handig is om een naturel topje of shirt te dragen in zwart en/of wit (hetzelfde als papa). Zorg voor nette nagels en handen (liefst zonder nagellak of naturel tint) omdat je handen op de foto komen. Ik zorg ervoor dat ik mooi licht en flatterende hoeken gebruik, omdat ik weet dat niet iedere mama zich zo kort na de bevalling op haar mooist voelt ;)

 

De nadruk komt op jullie prachtige kindje te liggen natuurlijk!

Alleen jullie bovenlichaam komt op de foto, dus kom gerust in casual kleding, ik kijk niet op van een jogging broek of iets wat lekker en comfortabel zit. Het is warm (echt warm :)) in de studio, hou hier rekening mee met je kleding !. Zelf werk ik ook in een casual/sport broek en t-shirt je zult al snel zien waarom ;).

 

Het kan handig zijn om een extra shirtje mee te nemen, als jullie kindje het toelaat poseer ik het bloot in jullie armen, plas en poep ongelukjes kunnen soms gebeuren :).

BROERTJES EN ZUSJES

 

Wil je gezinsfoto's met broertjes en of zusjes erbij ? Dat kan natuurlijk ! We zullen deze foto's als eerste maken zodat oudere broertjes of zusjes daarna eventueel naar huis kunnen of bijvoorbeeld met papa mee kunnen na de speeltuin hier iets verder op. Mijn studio is ingericht voor newborn fotografie, er is niet heel veel extra ruimte om te spelen. En tja drie uur lang jezelf vermaken op een vierkante meter in een warme studio daar doe je geen enkele peuter of kleuter een plezier mee.

Veel ouders schakelen opa of oma in om de oudere kinderen op te halen. Ook regelmatig gaat papa met de kindjes naar de gratis natuur speeltuin hier aan het einde van de straat. (papa's hebben ook niet zoveel geduld ;)). Ook is er een andere leuke speeltuin vlak in de buurt (betaald) en is er op 10 minuten afstand een indoor monkey town.

 

BROERTJE(S): Een stoere spijkerbroek en blote buik hebben mijn voorkeur. Daarnaast is een naturel hemdje of shirt, zonder opdruk ook een goede optie.

 

ZUSJES(S): Zorg voor een aansluitend naturel hemdje, shirt (zonder opdruk) of romper, liefst haren naturel en geen nagellak :). Bij het dragen van een jurkje adviseer ik altijd om een legging of een broekje onder het jurkje te dragen zodat je zeker weet dat er geen luier of onderbroek zichtbaar is op foto's. Een maillot met voeten is juist weer niet handig.

 

Kindjes fotografeer ik samen altijd met blote voeten (wie wil er nu tegen de onderkant van schoenen aankijken ;)). Mooiste is natuurlijk zonder (afgebladerde) nagellak en met nette nagels.

 

Twijfel je ? Neem dan gerust een extra shirtje mee of mail me even om te overleggen.

 

Ik probeer het altijd simpel en tijdloos te houden zodat de nadruk op de gezichten van de kinderen en jullie baby’tje ligt, hun zijn immers het allerbelangrijkste.

RELAX

 

Relax! Het ene kindje slaapt de hele sessie, het andere kindjes slaapt het eerste uur niet en ook zijn er kindjes die overal op reageren.

Iedere newborn reportage is anders. Geniet van alle mooie momentjes, we hebben de tijd en tsja kindjes merken het nu eenmaal als je gestresst bent.

Een newborn reportage is best intensief.

Ondanks dat alles heel rustig gaat kan de warmte ect ervoor zorgen dat je echt even bij moet komen na de tijd.

Doe jezelf en je kindje een plezier en plan op de dag van de reportage geen andere dingen.Zo weet je zeker dat we niet hoeven te haasten en kunnen jullie na de tijd even rustig bij komen en misschien zelf ook nog wel even een lekker dutje doen :).

CHECKLIST

 

Wat neem je mee ?

-Luiers en billendoekjes

-Omslagdoek (voor tussen de setups door als je kindje bloot is)

-Twee volledige voedingen(bij borstvoeding is het handig om een extra flesje mee te nemen met wat gekolfde melk) Neem voldoende voeding mee jullie kindje kan wat meer nodig hebben dan normaal !

-Speentje

-Eventueel een extra shirt of hemdje

Er is in de studio, koud en warm stromend water aanwezig en een flessenwarmer.

 

Adres studio: Holterweg 132, 7003 DR Doetinchem tel: 06-48507970

 

NA DE REPORTAGE

 

Ongeveer een week na de reportage heb ik een online voorproefje klaar op mijn blog .

Binnen drie weken na de reportage ontvangen jullie een link naar een met wachtwoord afgeschermde online bestel-galerij.

Hierin vinden jullie de mooiste foto's van de reportage.

Door middel van de bestel-galerij kunnen jullie zelf bepalen welke foto's jullie willen ontvangen en hoe jullie deze willen ontvangen. Als afdruk, digitaal bestand of als wanddecoratie. Uiteraard staan ook de productprijzen in de bestel-galerij vermeld.

CONTACT

 

Mochten jullie nog vragen hebben of dingen willen overleggen voor de reportage ?

Mail me dan gerust. Tot gauw, groetjes Ilse

Email: info@ilsehetterscheid.nl Telefoon: 06-48507970 (bij voorkeur via sms of whats app)

 

Ilse Hetterscheid Fotografie

Doetinchem, Gelderland

kvk 09219671

info@ilsehetterscheid.nl