Jaren lang ging ik met vol geladen auto en veel plezier richting mijn newborn reportages maar merkte steeds meer dat het me ging beperken in mijn mogelijkheden. Soms zat ik klem onder de eettafel om een bepaalde foto te kunnen maken, was het licht totaal niet wat ik hoopte dat het zou zijn, of was er te weinig (vrije) ruimte om foto's te maken met een broertje of zusje.

Dus om mijn newborn reportages naar een hoger niveau te tillen besloten we om de vrijstaande garage naast ons huis flink te verbouwen tot newborn studio. De studio is van alle gemakken voorzien, een keukentje en toilet, heerlijke stoelen om in te relaxen, vloerverwarming en een sfeervol gaskacheltje om het lekker warm te stoken en natuurlijk al mijn props binnen handbereik !. In de studio gebruik ik een studio lamp zodat we altijd het perfecte licht hebben en niet meer afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.

 

Ik zorg voor koffie, thee en wat snacks voor tijdens de reportage (want tja ontbijten kan er wel eens bij in schieten als je op een bepaalde tijd de deur uit moet met een kleintje ;)). Ook is er een flessenwarmer aanwezig voor het eventueel opwarmen van flesjes. Na het boeken van een reportage ontvang je mijn uitgebreide informatie pakket waarin je voorbereid wordt op de sessie en daarin vind je ook een handige checklist.

De grote voordelen van de reportage in de studio zijn:

  • Meer mogelijkheden qua achtergrond en ondergrond, mooie sfeervolle houten vloeren
  • Altijd perfect licht (en handig ook dat het licht verplaatsbaar is, dat is met een raam nou eenmaal wat lastiger :)) ook op donkere dagen
  • Alle props bij de hand, dus meer keuze mogelijkheden qua kleuren en accessoires
  • Meer tijd om te fotograferen omdat ik van te voren spullen klaar kan zetten
  • Betere controle over de temperatuur in de ruimte (en jullie hebben geen bloedheet huis :))
  • Je betaald geen reiskosten vergoeding meer

 

 

En natuurlijk kan je tijdens de reportage alvast alle geweldige producten bekijken (en voelen) zodat jullie de perfecte producten kunnen kiezen voor jullie foto's !

 

Ilse Hetterscheid Fotografie

Doetinchem, Gelderland

kvk 09219671

info@ilsehetterscheid.nl